Potrebujeme:
400 g čerstvej mangovej dužiny
125 g krupicového cukru
3 lyžice mangového alebo marhuľového nektáru
¼ l smotany na šľahanie
plátky manga na ozdobu
Postup:
Mango rozmixujeme, dáme do misky a zmiešame s cukrom a nektárom. Miešame dovtedy, kým sa cukor nerozpustí.
Vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju premiešame s mangovým pyré. Zmrzlinovú zmes nalejeme do plytkej koláčovej formy, prikryjeme a uložíme na ½ hodiny do mrazničky. Spolovice zmrazenú zmes krátko rozmixujeme (asi pol minúty), dáme späť do formy, prikryjeme a necháme zmraziť.
Pred podávaním necháme zmrzlinu 10 – 15 minút zmäknúť pri izbovej teplote. Porcie môžeme ozdobiť plátkami manga.
Komentáre
toto jo...