Potrebujeme:
2 vajcia,
2 lyžice mlieka,
50 ml rumu,
50 g hrozienok,
1000 ml oleja,
500 g múky,
2 lyžice nasekaných mandlí (alebo orechov),
30 g droždia,
1 citrón,
1 balíček vanilkového cukru,.
Postup:
Droždie rozmiešame s trochou múky a mliekom a necháme vykysnúť. Múku preosejeme, do stredu urobíme jamku a dáme do nej vykysnutý kvások, vajcia, malé množstvo teplej vody a zamiesime cesto. Pridáme do neho hrozienka, rum, nastrúhanú citrónovú kôru a nasekané mandle alebo orechy.
Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť.
V hlbokej panvici zohrejeme 1000 ml oleja.
Lyžicou povykrajujeme z cesta guľky, ktoré v oleji upražíme. Nie je dobré pražiť priveľa šišiek naraz.
Hotové šišky osladíme vanilkovým cukrom. Podávame teplé.
Komentáre
Tento recept
Cez víkend :-)